Cum alegi o spalatorie de covoare in Baia Mare, în urma unei căutări pe Google, din setul de rezultate denumit „Local search”, cu cele mai consacrate spălătorii din oraș?
Google va mai „injecta” câte un nou venit, care a descoperit faptul că poți da „claim” la un site, si anume să-l „declari” că-ți aparține și astfel poți primi recenzii (review-uri in engleza).
Deh, aici urmează faza interesantă, că unii s-au pus să-și acorde ei înșiși recenzii, penibile aș zice… când ai auzit despre numele deținătorului unei spălătorii și vezi O SINGURĂ RECENZIE, al cărei nume de autor coincide cu deținătorul. Ar fi ceva de genul asta:

Ca pe vremuri, când auzeai între blocuri „Vasiliiiii, hainiliiiii”, și anume umblau vânzători ambulanți cu oale în mână, la schimb cu haine.
Si sta cu lunile, cu anii chiar si ii mai da „soră-sa” o recenzie… e clar, spala 2-3 cârpe și se proclamă cu texte „cel mai bun raport calitate preș”. Preț, pardon.
Vă spun eu unde unde se obtine:
CEL MAI BUN RAPORT CALITATE PREȚ:
- acolo unde recenziile sunt în număr suficient de mare, și de pozitive încât să nu provină de la toate neamurile adunate la o masă de botez, și să cerșească pe la masă text de alea… epice, „lasă-mă sa-mi sterg o lacrimă”.
Poate cele mai reprezentative recenzii sunt de la cei care sunt „local guide”, adica persoane care si-au scris public parerile despre diverse locuri din Baia Mare. Deci cand vezi review de la unu’ cu 30 de recenzii si 100 de poze si scrie ca o spalatorie de covoare este ok, apoi trebuie sa-l iei in serios.
Da, adevarat ca la randul lui poate fi „lamurit” sa-ti acorde o recenzie, ca deh… ti-e prieten, dar tot e mai greu sa aduni peste 100 de recenzii (daca nu cumva esti in zona de turism si alte activitati care nu sunt asa de sezoniere ca si o spalatorie de covoare).
Deci, văd spălătorii de covoare care au în peste 5 ani de activitate… numărul „fantastic” de 5 recenzii.
Păi cum „beteșig” ai o recenzie pe an?
Ce speli? „budigăi”?
De fapt, da… chiar așa, unii spală și covoare… și haine. Mă întreb dacă nu cumva refolosesc apa în ce înmoaie covoarele și la spălatul izmenelor. Că tot e la modă termenul de „ECO-FRIENDLY”.
Adică cum? Eco friendly…
- …dar ai un diesel ca mașină de transport covoare care abia trece ITP-ul și lasă o dâră de noxe după ea în tot orașul. Sau mașina personală e cu motor de 3L, 743 de cai și acasă îți încălzești și garajul?
- consumi curent electric cât o garsonieră pe lună (calendaristică pentru dăștepți), pentru a usca o singură tură de covoare, pentru ce? Să le predai în 24 de ore? Unde-i graba? Da ce are în 2 zile însorite de la Bunul Dumnezeu? Nuuu… că tu ești în modul „eco-friendly”. Mintal, probabil.
- NIMIC nu este „eco friendly” la o spălătorie de covoare decât dacă la speli la vâltoare cu „sopon” și peria de rădăcini, MANUAL, dar nici acolo… că femeia de mai jos își spală „blidele” în Chiuzbaia și poate tu ai covoare cu urină de pisici, fie ea și bio-degradabilă.
- Soluții chimice „eco”? Hai să-ți torn un „deț”! Nu demult am văzut un film în care, unu de ăsta… inventator, a intrat pe piața cu o soluție de curățat, si pentru a demonstra că este ECO / BIO / NONTOXIC / ENVIRONMENT FRIENDLY / NATURAL… l-a băut în fața audienței, ceea ce mă îndoiesc profund că cineva dintr-o spălătorie de covoare eco friendly ar face-o.
- Eco friendly… DA O ***E?! Nu vrei tu? După cum bunul și directul Vadim Tudor te-ar întreba în față…
Am dat-o-n „pamflet”, si se va lua ca atare, dar acuma pe bune…
Cum sa ai un singur review pe an?!
Cum să treacă un sezon de paște sau crăciun și să nu ai un singur review în plus?… dar pe site să pui că ai peste XXXX clienți mulțumiți…

Bun, deci am lămurit primul aspect… numarul de recenzii chiar conteaza, pentru ca e mai mic riscul sa fie recenzii culese la un pahar de vin. Oricum google are un mecanism prin care identifica si review-urile inventate. Cum? Nu stiu exact, dar pentru un review ai nevoie de adresa de email si sa fie de ceva timp si cu activitate…
Google e atât de deștept încât dacă te identifică cu furtișaguri de genul ăsta te lasă la numărul „69”… Tu îți dai al 70-lea review, dar nu… peste o vreme ești tot în 69.
De aceea se explică uneori că am văzut o spalatorie de covoare din Baia Mare ale carei numar de recenzii A SCĂZUT, ca urmare a identificării de recenzii false. Si nu a scăzut cu 1, 2… cu vre-o 7 din cate am identificat eu. Si de ce spun asta? Pentru ca-mi cunosc domeniul si firmele concurente. Dar clientii nu stiu aceste aspecte.
Dincolo de numarul de recenzii, vezi si cele mai noi, cele mai vechi, cele negative.
O alta treaba interesanta pe google este ca afiseaza anii de vechime in domeniu. Acuma, este o setare de unde o poti schimba, dar o firma noua, sau care nu este mai veche de 2-3 ani tot nu-si poate posta o cifra prea denaturata.
Intra pe site-ul firmei, vezi ce poze are, utilaje… ca sunt unii care vand niste utilaje de spalat covoare second care mai degraba sunt de dus la fier vechi, nu sa speli covoare cu ele.
Cum speli un covor care trece printr-un morman de fier vechi, poate ici colo ruginit, si cum speli un covor cu un utilaj care este inox, ca si cadru, structura, chiar si componente, pana la nivel de electronice, care nu sunt in contact cu apa.
Cand cumperi un utilaj cu 5000 de euro care in 2 ani crapa din toate incheieturile, te tin pana iti faci poze de reclama si apoi speli covoru cu peria de radacini.
Asa ca, fii cu bagare de seama… spalatorie de covoare inseamna si un om care spala cu monoperie si centrifugheaza covoarele cu centrifuga pe roți de căruță,

și o echipă de oameni instruiți, utilaje profesionale și muncă în echipă.
Alege Top Carpet și ai garanția calității… Nu crezi? Vezi recenziile!
Lasă un răspuns